UBS: Μείωση της τιμής – στόχου για ελληνικές τράπεζες

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 11:02
UPD:11:13

Σε μείωση της τιμής – στόχου για έξι ελληνικές τράπεζες προχώρησε η UBS σε σημερινή έκθεσή της, επικαλούμενη τις μειωμένες αποδόσεις των εγχώριων ιδρυμάτων σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης μείωσε την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Eurobank σε 13,5 ευρώ από 16,5 ευρώ και για τη μετοχή της Alpha Bank σε 12,8 ευρώ από 14,1 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “buy”.

Επίσης, μείωσε την τιμή – στόχο για τη Marfin Popular Bank σε 3,5 ευρώ από 4,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “buy”, ενώ μείωσε την τιμή – στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 23 ευρώ από 31 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “neutral”.

Ακόμη, μείωσε την τιμή – στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς σε 11 ευρώ από 16 ευρώ, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε “neutral” από “buy”, και για την ATEbank σε 1,4 ευρώ από 1,5 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση “sell”.

Η UBS αποδίδει τις μειωμένες αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών στις ανησυχίες όσον αφορά τη δημοσιονομική θέση της χώρας, την εξάρτηση των τραπεζών από κεφάλαια της ΕΚΤ και ζητήματα αξιοπιστίας.

Ο οίκος διευκρινίζει, πάντως, ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η UBS τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το δημοσιονομικό και εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση έχει τη βούληση και μπορεί να περιορίσει το έλλειμμα κάτω του 9,1% το 2010 – από 12,7% που είναι αυτή τη στιγμή. Παρόλ’ αυτά, υπογραμμίζει ότι απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω μείωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα