ΗΠΑ: Ικανοποίηση για τα στοιχεία για την ανεργία

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 19:05
UPD:20:37

Η απρόσμενη -βάσει των εκτιμήσεων των αναλυτών- μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 10% το Νοέμβριο δείχνει ότι η ομοσπονδιακή οικονομία βαδίζει «στη σωστή κατεύθυνση» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού προέδρου Ρόμπερτ Γκίμπς. Επισήμανε πάντως πως «ο δρόμος μας θα έχει πολλές παγίδες».

Ο Γκιμπς πρόσθεσε πως όσα ποσά έχουν απομείνει διαθέσιμα από τα κονδύλια της κρατικής στήριξης προς την ομοσπονδιακή οικονομία, «θα διατεθούν για νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά της η κυρία Κριστίνα Ρόμερ, οικονομική σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία αποτελούν «το πλέον ελπιδοφόρο σημάδι στον ορίζοντα» προσθέτοντας ότι «η σταθεροποίηση των κεφαλαιαγορών και η οικονομική ανάκαμψη θα εξομαλύνουν την κατάσταση και στην αγορά της εργασίας».

«Επιτέλους, σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη ύφεσης της οικονομίας μας, σταθεροποιείται η κατάσταση στην αγορά της εργασίας» σημείωσε, επισημαίνοντας όμως πως δεν πρέπει να επαφιέμεθα υπέρμετρα, στα μηνιαία στοιχεία, «είτε είναι θετικά είτε όχι».

Λίγο αργότερα και ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ενθαρρύνεται με τρόπο συγκρατημένο από την απότομη κάμψη του ποσοστού των ανέργων, από μήνα σε μήνα». «Έρχονται καλύτερες ημέρες, όμως έχουμε ακόμα μπροστά μας μακρύ δρόμο, γεμάτο παγίδες» πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος πως οι τράπεζες «τώρα που έχουν διασωθεί με τα χρήματα του δημοσίου από την καταστροφή» (...) «έχουν υπό τύπον ανταπόδοσης την υποχρέωση να διαθέσουν στη main street (σ.σ. πραγματική οικονομία) περισσότερα χρήματα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα