Ευχάριστη έκπληξη

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Η απροσδόκητη πτώση της ανεργίας το Νοέμβριο στις ΗΠΑ έστρεψε τους επενδυτές στις μετοχές, αλλά και στο δολάριο, ενώ τους απομάκρυνε από το χρυσό, που διολίσθησε κάτω από τα 1.170 δολάρια η ουγκιά.

Στις αγορές μετοχών τα κέρδη ήταν μεγαλύτερα για την Ευρώπη. Ο FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,1%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση είχε κέρδη 2,9%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εταιρείες εύρεσης προσωπικού, αλλά και οι φαρμακοβιομηχανίες.

Στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones είδε τα κέρδη του να περιορίζονται δραστικά προς τα τέλη της συνεδρίασης, διολισθαίνοντας κάποιες στιγμές και σε αρνητικό έδαφος. Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε σε μετοχές του κλάδου των κατασκευών, αλλά και σε τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης Nasdaq δέχθηκε ώθηση κυρίως από τις κατασκευάστριες ημιαγωγών. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο o δείκτης Nikkei είχε μετριοπαθή κέρδη (0,4%), τα οποία ήταν όμως αρκετά για να τον φέρουν πάνω από το φράγμα των 10.000 μονάδων για πρώτη φορά εδώ και πέντε εβδομάδες.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων, καθώς τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις ότι ίσως τελικά η Fed αυξήσει τα επιτόκια πιο σύντομα απ' ό,τι αρχικά διαφαινόταν.

Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,49 δολάριο, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα