Βουλγαρία: Ασύμφορος ο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 12:06

Ο αγωγός είναι πρόβλημα για την οικολογία του Μπουργκάς και της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοβ.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης είναι ασύμφορη για τη Βουλγαρία και δεν προασπίζει τα συμφέροντά της, δήλωσε χθες στο Μπουργκάς ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοβ, προσθέτοντας πως η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί προκειμένου να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για την απουσία πρόνοιας σχετικά με την αποχώρηση από αυτή κάποιας από τις συμβαλλόμενες πλευρές.

Ο αγωγός είναι πρόβλημα για την οικολογία του Μπουργκάς και της ευρύτερης περιοχής, συμπλήρωσε ο κ. Μπορίσοβ.

Η συμφωνία είναι σημαντική για τις άλλες δύο χώρες, καθώς η Ρωσία πουλάει το πετρέλαιό της με τα δικά της πλοία και κερδίζει από αυτό, ενώ η Ελλάδα είναι σαν να αποκτά πηγή πετρελαίου στην Αλεξανδρούπολη, το επεξεργάζεται, το μεταφέρει με τα πλοία της και κερδίζει, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, συμπληρώνοντας πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ. Γκεόργκι Περβάνοβ και ο υπουργός οικονομίας, ενέργειας και τουρισμού της χώρας, κ. Τράιτσο Τράικοβ ξεκίνησαν συνομιλίες για την τροποποίηση της συμφωνίας, η οποία ωστόσο δεν είναι δυνατή χωρίς τη συγκατάθεση της ρωσικής πλευράς. «Εμείς συνεχίζουμε το διάλογο με τις άλλες δύο χώρες, τη Ρωσία και την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς η συμφωνία έχει υπογραφτεί έτσι ώστε στη σημερινή της μορφή δεν εξυπηρετεί τη Βουλγαρία», υπογράμμισε ο κ. Μπορίσοβ.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα