Dubai World: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρευστοποίησης στοιχείων ενεργητικού

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 14:53
UPD:14:55

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η συνάντηση της Dubai World με τους βασικούς της πιστωτές προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο καθυστέρησης των πληρωμών που επέφερε κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές και έπληξε το γόητρο του «στολιδιού του κόλπου».

Νέο πλήγμα δέχθηκε η ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά την εσπευσμένη κίνηση της κυβέρνησης του Ντουμπάι να εξασφαλίσει τα στοιχεία ενεργητικού που παρείχε στην Dubai World στο πλαίσιο του πακέτου αναδιάρθρωσης 26 δισ. δολαρίων.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μπαχρέιν δήλωσε ότι η έκθεση του βασιλείου στη Dubai World είναι περιορισμένη, ενώ οι ηγέτες του τραπεζικού κλάδου στο Κατάρ και η Deutsche Bank έσπευσαν επίσης να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν έκθεση στην εταιρεία.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η συνάντηση της Dubai World με τους βασικούς της πιστωτές προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο καθυστέρησης των πληρωμών που επέφερε κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές και έπληξε το γόητρο του «στολιδιού του κόλπου». Μεταξύ των πιστωτών που θα μετέχουν στη συνάντηση είναι η Standard Chartered, η HSBC, η Lloyds και η Royal Bank of Scotland.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου του Ντουμπάι, η κρατικοδίαιτη Dubai World ενδέχεται να ρευστοποιήσει τα στοιχεία του ενεργητικού της προκειμένου να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του εμιράτου να προβεί σε ρευστοποιήσεις.

«Υπάρχει μια σύγχυση στα ΜΜΕ σχετικά με ενδεχόμενα σχέδια της κυβέρνησης να ρευστοποιήσει στοιχεία ενεργητικού…Η εταιρεία έχει κάνει ξένες επενδύσεις και τοποθετήσεις σε ακίνητα του εξωτερικού. Τίποτα δεν εμποδίζει τη ρευστοποίηση των εν λόγω στοιχείων ενεργητικού», ξεκαθάρισε ο Αμπντουλραχμάν Αλ Σαλέχ, γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών του Ντουμπάι.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα