Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Στις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι εστίασαν χθες το ενδιαφέρον τους επενδυτές. Ο διοικητής της FED άφησε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που έθεσε και πάλι σε κλοιό πιέσεων το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα, αν και ενδοσυνεδριακά είχε ανακάμψει σε υψηλά πέντε εβδομάδων έναντι της δέσμης των βασικών νομισμάτων, αμέσως μετά τις δηλώσεις Μπερνάνκι υποχώρησε τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού γιεν.

Η αρχική ανάκαμψή του ήταν πάντως αρκετή, ώστε να στείλει το πετρέλαιο κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι και το χρυσό σε χαμηλά δύο εβδομάδων.

Μικρές μεταβολές των δεικτών είχαμε στις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί.

Στη Wall Street οι βασικοί δείκτες κατέγραφαν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης οριακά κέρδη, διολισθαίνοντας κάποιες στιγμές και σε αρνητικό έδαφος.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύστασή της για τον κλάδο. Ελαφρές απώλειες είχαν οι μετοχές στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,5%. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες και δη οι βρετανικές, εν μέσω πληροφοριών ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει έκτακτο φόρο στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα