Dexia: Πιθανή πώληση της μονάδας διαχείρισης πλούτου

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 09:51

Την πιθανότητα πώλησης της μονάδας διαχείρισης πλούτου φέρεται να εξετάζει η Dexia, συμπληρώνοντας τη λίστα των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που επιθυμούν να αποχωριστούν τραπεζικά στοιχεία ενεργητικού μετά τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η εταιρεία πιθανόν να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της μονάδας μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Dexia, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, η μονάδα BIL διαθέτει πάγια στον τομέα της ιδιωτικής τραπεζικής, αξίας 15 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Dexia – η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης δανείων σε τοπικές κυβερνήσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο – δέχεται έντονες πιέσεις να πουλήσει μονάδες της μετά τη λήψη κρατικής ενίσχυσης 6 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά.

Σε πωλήσεις μονάδων, που διαχειρίζονται κεφάλαια πλούσιων πελατών, έχουν ήδη προχωρήσει η γερμανική Commerzbank και η ολλανδική ING Groep, ενώ και η βελγική KBC Groep ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να πουλήσει την KBL European Private Bankers.

H Dexia βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με την Κομισιόν σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου και στοχεύει στην παράταση των εγγυήσεων για το χρέος της εταιρείας μέχρι το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα