Βρετανία: Χρειάζεται «φρένο» στις αερομεταφορές

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 11:22

Για επιβολή αυστηρής φορολογίας και απαγόρευση της εξάπλωσης των περιφερειακών αεροδρομίων κάνει λόγο στην έκθεσή της Committee on Climate Change, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η αγάπη των Βρετανών για τα αεροπορικά ταξίδια.

Ωστόσο, θα είναι δυνατή η κατασκευή τρίτου αεροδιαδρόμου στο Χίθροου και δεύτερου αεροδιαδρόμου στα αεροδρόμια του Στάνστεντ και του Εδιμβούργου με σκοπό την εξυπηρέτηση 140 εκατ. πτήσεων έως το 2050 χωρίς να χρειαστεί η Βρετανία να παραβιάσει τη δέσμευσή της για μείωση των ρύπων,

Παρ’ όλα αυτά, η εκτιμώμενη αύξηση κατά 60% των αερομεταφορών τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες θα λειτουργήσει εις βάρος της διεύρυνσης άλλων αεροδρομίων, όπως του Γκάτγουϊκ, του Μπέρμινγκχαμ, του Νιουκάστλ και του Μπρίστολ.

Η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι η έκρηξη των αερομεταφορών στη Βρετανία δεν είναι βιώσιμη. Εάν ο αεροπορικός κλάδος συνεχίσει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα θα διογκωθεί κατά 200% τα επόμενα 40 χρόνια –ανάπτυξη που η Βρετανία δεν θα μπορεί να υποστηρίξει εάν θέλει να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών CO2.

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα