ΥΠΟΙΚ: Η υποβάθμιση αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας των τελευταίων ετών

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 16:05
UPD:19:19

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την μεσοπρόθεσμη μείωση του ελλείμματος», τόνισε o κ. Παπακωνσταντίνου μετά από συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο στο υπουργείο Οικονομικών.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η υποβάθμιση αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας των τελευταίων ετών

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η υποβάθμιση αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας των τελευταίων ετών

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο φανερώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, «την πλήρη κατάρρευση της εικόνας μας στο εξωτερικό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο δεν αντανακλά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για δημοσιονομική εξυγίανση, σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι να γίνει ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει. Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το τραπεζικό σύστημα και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στα τραπεζικά κέρδη διότι υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης.

Γ. Προβόπουλος: H λέξη-κλειδί είναι να γίνει ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει

Γ. Προβόπουλος: H λέξη-κλειδί είναι να γίνει ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει

Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μείωση του ελλείμματος, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, και πρόσθεσε ότι αρχίζει ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος και ο διάλογος για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ αναμορφώνεται το πλαίσιο για τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο.

Επανέλαβε, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη διάκριση ανάμεσα σε σκληρά και ήπια μέτρα διότι προωθεί μια δημοσιονομική πολιτική με την οποία δεν θα θίγονται οι αδύναμοι.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα