Α. Βέμπερ: Το ΔΝΤ δεν χρειάζεται να βοηθήσει την Ελλάδα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 13:39

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν χρειάζεται να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, σύμφωνα με τον διοικητή της Bundesbank και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ¶ξελ Βέμπερ.

Μιλώντας αργά χθες στο International Club of Frankfurt Business Journalists, ο Βέμπερ επεσήμανε ότι η Ευρώπη λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες, οι οποίοι δεν αφορούν το ΔΝΤ.

O διοικητής της Bundesbank και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ¶ξελ Βέμπερ.

«Σωστά, κατά την άποψή μου», ανέφερε. «Και επειδή έχουμε ένα δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο λειτουργεί, δεν βλέπω κάποιο λόγο να γίνουν προσθήκες σε αυτό», συμπλήρωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Η Fitch Ratings υποβάθμισε χθες την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε ΒΒΒ+, με αρνητική προοπτική, επικαλούμενη την επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα.

Ο Βέμπερ κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μέτρα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και επεσήμανε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να λύσει τα προβλήματα της χώρας, δεδομένου ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας δεν εφαρμόζεται σε ένα μεμονωμένο κράτος αλλά στο σύνολο της Ευρωζώνης.

«Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η διαδικασία της προσαρμογής θα είναι επώδυνη τα επόμενα χρόνια. Παρόλ’ αυτά, τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα