Τα ελληνικά βραβεία 2009 L' Oreal -Unesco

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 16:16
UPD:16:21

Σε τρεις νεαρές Ελληνίδες ερευνήτριες απονεμήθηκαν τα ελληνικά βραβεία 2009 L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

Η τελετή έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου στη Γεννάδιο.

Με τα βραβεία τιμήθηκαν η Βιολόγος Δρ. Γεωργία Ξάνθου-Τσιγκόγλου, Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Ερευνών, η Χημικός Δρ. Δήμητρα Τζέλλη, Ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο θεωρητικής και Φυσικής Χημείας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η Βιοχημικός Δρ. Αγγελική Χρόνη ερευνήτρια ΒΆ στο Ινστιτούτο Βιολογίας στο Δημόκριτο,

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL–UNESCO, πέρα από την ηθική επιβράβευση, έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες Επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας και γι αυτό συνοδεύονται και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα.

Η Επιτροπή Κρίσης που επέλεξε τις τρεις δικαιούχους των Βραβείων 2009 απαρτίζεται από έξι διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου με Πρόεδρο τον Καθηγητή Βιομηχανικής Χημείας κύριο Νίκο Χατζηχρηστίδη, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Κρίσης των Διεθνών Βραβείων L'ORÉAL -UNESCO.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα