Yπό εξέταση η λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 20:14
UPD:21:03

Υπό εξέταση παραμένει το ενδεχόμενο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων φέτος δύο Κυριακές μέσα στην εορταστική περίοδο.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, η οποία σημείωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται χωρίς όμως ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους και τους ενδιαφερόμενους φορείς της αγοράς να έχει καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα συνδικαλιστικά τους προβλήματα πέρα από τα προβλήματα της αγοράς καθώς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΣΕΕ - με μοναδικό θέμα την εκλογή προεδρείου - υπήρξε πρόταση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και ο επικεφαλής του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, κ. Κορκίδης προχώρησε στη συγκρότηση προεδρείου μόνο από συμβούλους του συνδυασμού του.

Η Πανελλήνια Κίνηση Εμπόρων όπως και η Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων, που είχαν ζητήσει τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου διαφώνησαν με την απόφαση συγκρότησης προεδρείου και ζήτησαν μέσα στις επόμενες ημέρες τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος, προκειμένου να επεξεργαστούν τα θέματα και να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις.

Καταγγέλλουν δε «την αλλοίωση των ποσοστών που έλαβαν οι συνδυασμοί στις εκλογές της ΕΣΕΕ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν μέσα από το σχετικό δελτίο τύπου, τα οποία υπολογίστηκαν με βάση τις έδρες που έλαβε ο κάθε συνδυασμός και όχι με βάση τις ψήφους», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Κίνησης Εμπόρων.

Η Πανελλήνια Κίνηση Εμπόρων σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι δηλώνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της προάσπισης των συμφερόντων των μικρών και μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων «αλλά ταυτόχρονα δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε λογική μετατροπής της ΕΣΕΕ σε ένα κλειστό κλαμπ που εκφράζει και υπηρετεί τις θέσεις και τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα