Inditex: Κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 08:59
UPD:10:32

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη εννεαμήνου της Inditex, η οποία ξεπέρασε την τελευταία χρονιά τη Gap ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 831 εκατ. ευρώ (1.2 δισ. δολ.) το εννεάμηνο έως τον Οκτώβριο από 843 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη ύψους 807 εκατ. ευρώ.

Η Inditex επεκτάθηκε σε αγορές όπως η Γαλλία και η Βρετανία σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τη μείωση των πωλήσεων στην ισπανική αγορά, όπου το πρώτο εξάμηνο πραγματοποίησε το 32% των συνολικών της πωλήσεων από 35% την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Το εννεάμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 6% φθάνοντας στα 7,76 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για πωλήσεις 7,83 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Inditex υποχώρησαν 29 σεντς, ποσοστό 0,75, φθάνοντας στα 41,27 ευρώ η μία χθες στη Μαδρίτη. Φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 32%, υπερβαίνοντας την άνοδο 29% των μετοχών της Hennes & Mauritz AB. Οι μετοχές της Gap έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 55%.

Το Μάρτιο η Inditex ανακοίνωσε υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις από τη Gap για πρώτη φορά, με βάση τον μέσον όρο της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου κατά τη διάρκεια της χρήσης των εταιρειών. Η ισπανική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων αύξησε το εννεάμηνο τα καταστήματά της κατά 266, φθάνοντας συνολικά τα 4.530 καταστήματα παγκοσμίως.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει επίσης τον Μάρτιο ότι θα προσθέσει άλλα 370 έως 450 καταστήματα φέτος στην αλυσίδα της, με το 95% εκτός Ισπανίας. Αυτά είναι λιγότερα από το προηγούμενο έτος, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2001, χρονιά της δημόσιας εγγραφής της.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα