Τρισέ: Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας, τονίζει ο Γιούνκερ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 09:31
UPD:15:26

«Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα και γενναία μέτρα στο άμεσo μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες De Tijd και L'Echo.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα και γενναία μέτρα στο άμεσo μέλλον», τόνισε ο Τρισέ, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να λάβει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) στη Βόννη, ο Γιούνκερ τόνισε ότι τα περιθώρια του ελληνικού προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί και η κυβέρνηση της χώρας θα λάβει μέτρα για την ομαλή εκτέλεσή του.

Την υποστήριξή της στην ελληνική προσπάθεια δημοσιονομικής σταθεροποίησης εξέφρασε χθες και η γερμανική κυβέρνηση. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να πετύχει μόνη της την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διοικητή της Bundesbank, ¶ξελ Βέμπερ, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει ανάγκη βοήθειας της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα