ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιονομική τρομοϋστερία από τον Γ.Παπανδρέου

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 10:03
UPD:10:32

Ο κ. Παπανδρέου επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική τρομοϋστερία, υπογραμμίζει ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας όσα ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα ότι ο Πρωθυπουργός της επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική τρομοϋστερία, ενώ συνιστά κωμωδία η σύγκριση αυτών των καταστροφολογικών απόψεων με τις γνωστές προεκλογικές τοποθετήσεις, ότι γνωρίζει την οικονομική κατάσταση κι ότι στη χώρα υπάρχουν χρήματα», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης σε δήλωσή του και προσθέτει:

«Τέτοιου είδους πρωθυπουργικές δηλώσεις πανικού και δημοσιονομικής τρομοκρατίας εξυπηρετούν μόνο τους πιο ακραίους κερδοσκοπικούς κύκλους που κατά κύματα επιτίθενται σε βάρος της χώρας και υποβοηθούν την καταλήστευση του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «η δημοσιονομική τρομοϋστερία της κυβέρνησης έχει ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει άλλοθι για την πλήρη αθέτηση των όποιων προεκλογικών δεσμεύσεων και να καλλιεργήσει το έδαφος για τη θύελλα των εισπρακτικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που θα επέλθουν στο όνομα του κατευνασμού των διεθνών αγορών και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Ο κ. Γ. Παπανδρέου, μιμούμενος μετεκλογικά την προεκλογική κινδυνολογία του κ. Καραμανλή, ακολουθεί την χειρότερη δυνατή συνταγή με τις χειρότερες δυνατές συνέπειες για την οικονομία και τον ελληνικό λαό», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τον κ. Παπακωνσταντίνου:

« 1. Γιατί η κυβέρνηση με δηλώσεις του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού επιδεινώνει την οικονομική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό; Απλώς και μόνο για να προετοιμάσει το έδαφος στα θυελλώδη εισπρακτικά, αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που επέρχονται;

2. Τι νόημα έχει η συζήτηση του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2010, αφού σε όλους τους τόνους όλοι οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι, από τον Πρωθυπουργό ως τον Υπουργό Οικονομικών, κάνουν λόγο για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, αν όχι και συμπληρωματικού προϋπολογισμού; »



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα