Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 10:54

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έπειτα από τρεις μέρες απωλειών, με την προσοχή της αγοράς να στρέφεται στη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες. Οι μετοχές των Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland και BNP Paribas ενισχύονται μεταξύ 0,5% και 1,5%.

Στις 10:27 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,1% στις 995,51 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τις 993,95 μονάδες.

«Η αγορά θα παραμείνει εύθραυστη μέχρι τα τέλη της χρονιάς», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της KBC Securities, σημειώνοντας ότι «οι περισσότεροι από τους βασικούς μακροπρόθεσμους επενδυτές έχουν ήδη κλείσει τα βιβλία τους για το υπόλοιπο της χρονιάς».

Η απόφαση της ΒοΕ για τα επιτόκια αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14:00. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τόσο τα επιτόκια – στο 0,5% – όσο και το πρόγραμμα αγοράς τίτλων στα 200 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα