Aνοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 11:13

¶νοδο άνω του 1% σημειώνει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., με τις τράπεζες να ανακάμπτουν μετά τις σημαντικές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

«Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με την προσοχή των επενδυτών στα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και την απασχόληση στις ΗΠΑ. Η εγχώρια αγορά ίσως επιχειρήσει ανάκαμψη, το κλίμα όμως παραμένει εύθραυστο», ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00, ο γ.σ. ενισχύεται κατά 1,6% στις 2.139,07 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 60,35 εκατ. ευρώ.

Χθες, έκλεισε με απώλειες 3,36%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Κέρδη της τάξης του 4% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος υποχώρησε την Τετάρτη κατά 5,75%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων της για την απόσχιση του κλάδου των επενδυτικών ακινήτων, που ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ και τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, σημειώνει άνοδο 3,76%.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 81 ενισχύονται, οι 18 υποχωρούν και οι 9 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα