ΕΥΑΘ: Το μάνατζμεντ θα παραμείνει στο Δημόσιο

Το νέο δ.σ.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 15:08

Τη διαβεβαίωση πως το μάνατζμεντ της εταιρείας θα παραμείνει στο Δημόσιο, καθώς το νερό «ανήκει σε όλους» έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση μετόχων, η οποία ενέκρινε ομόφωνα την εκλογή νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδάκης παράληλλα σημείωσε πως «η κατάσταση στην ΕΥΑΘ μπάζει από παντού» και τόνισε πως «οτιδήποτε κρυφό υπάρχει θα βγει στο φως και άλλα κρυφά δεν θα υπάρξουν».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης.

Επεσήμανε ότι η ΕΥΑΘ πρέπει να αποκτήσει νέο μηχανισμό λειτουργίας, «πιλότο» για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς «οι ΟΤΑ δεν είναι σε θέση να ελέγξουν[…] τα νερά, ούτε να διαχειριστούν βιολογικούς καθαρισμούς».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών της ΕΥΑΘ, αλλά με διαφάνεια και δυναμισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας οικονομολόγος-εφοριακός Κωνσταντίνος Καμάκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με τους εργαζομένους είναι ο κύριος παράγοντας για την ανάπτυξη της ΕΥΑΘ.

O πρόεδρος της εταιρείας οικονομολόγος-εφοριακός Κωνσταντίνος Καμάκας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νέο Δ.Σ, Δημήτρης Βασιλειάδης, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν από τη νέα διοίκηση συνεργασία και εργασιακή ειρήνη και να ερευνηθούν μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα (π.χ., διυλιστήριο/βιολογικός, μεταφορά λυματολάσπης, λειτουργία "ΕΥΑΘ Υπηρεσίες" κτλ).

«Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την εταιρία στη χειρότερη στιγμή», σημείωσε και υποστήριξε ότι η ΕΥΑΘ έχασε 145.000 ευρώ από εγγύηση που κατέπεσε, στο πλαίσιο διαγωνισμού για έργο συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στο σταθμό καθαρισμού λυμάτων Θεσσαλονίκης (σ.σ. πρόκειται για εγχείρημα προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε υπογραφεί σύμβαση με το ΚΕΠΑ και το οποίο επρόκειτο να λάβει χρηματοδότηση 1,4 εκατ. από το ΕΠΑΝ). Ισχυρίστηκε ότι η εταιρία έχει δαπανήσει σε έναν χρόνο 600.000 ευρώ σε δικηγόρους/εξωτερικούς συνεργάτες, για αγωγές κατά εργαζομένων.

Προσλήψεις ζήτησε ο έτερος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ., Γεώργιος Αρχοντόπουλος, υποστηρίζοντας ότι σήμερα αντιστοιχεί ένας υδραυλικός για κάθε 25.000 υδρόμετρα!

Το νέο Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ, πενταετούς θητείας, που θα συγκροτηθεί σε σώμα σήμερα, αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Καμάκα (οικονομολόγο, εφοριακό), Νίκο Παπαδάκη (πολιτικό μηχανικό), Δημήτρη Ασβεστά (χημικό), Απόστολο Τσολάκη (εκπαιδευτικό -οι δύο τελευταίοι προτείνονται ως αντιπρόεδροι), Θωμά Αλγιανάκογλου (επιχειρηματία), Δημήτρη Ζακαλκά (δικηγόρο), Χρήστο Κουτράκη (χημικό), Θωμά Σαπίρη (οικονομολόγο), Σάββα Λαδόπουλο (τοπογράφο -οι δύο τελευταίοι είναι ανεξάρτητα μέλη), Γεώργιο Αρχοντόπουλο και Δημήτρη Βασιλειάδη (εκπρόσωποι των εργαζομένων).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα