Αποζημιώσεις για τους καταστηματάρχες του κέντρου ζητά το ΕΒΕΑ

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 16:04

Την καταβολή αποζημιώσεων στους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, των οποίων οι επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές κατά το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, από ταραχές σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, προέβη στην καταγραφή των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, κατά το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου 2009, όπως το ίδιο είχε πράξει και στα θλιβερά γεγονότα του περσινού Δεκεμβρίου αλλά και του Μαρτίου του 2009.

Βεβαίως αναγνωρίζουμε, το σημαντικό έργο που επιτέλεσε το αρμόδιο Υπουργείο για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών και των επιχειρήσεων, και τα επεισόδια ήταν περιορισμένα και μικρής έκτασης και διάρκειας, όμως θεωρούμε υποχρέωσή μας, να σας ενημερώσουμε ότι υπέστησαν ζημιές περίπου 40 επιχειρήσεις στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στους δρόμους, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Στουρνάρη, Τζωρτζ, Κάνιγγος και σε άλλους γειτονικούς δρόμους στο κέντρο των Αθηνών.

Γνωρίζοντας όλοι μας, πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν όλες ανεξαιρέτως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας, και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να γίνει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση και να αποζημιωθούν κι αυτές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα