Συνέχιση της στήριξης των οικονομιών αναμένεται να αποφασίσουν οι «27»

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 19:19

Yπέρ της συνέχισης στήριξης των οικονομιών έως ότου επανέλθει πλήρως η οικονομική ανάκαμψη θα ταχθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που άρχισε σήμερα και έχει στην κατοχή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτό αναμένεται να τονίζουν ότι η οικονομική κατάσταση σταθεροποιείται και η εμπιστοσύνη των αγορών αυξάνεται, εκτιμάται δε μια ισχνή ανάκαμψη για το 2010 και πιο ισχυρή ανάπτυξη για το 2011.

Ωστόσο, οι “27” θα επισημαίνουν ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, καθώς το 2010 αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, θα υπογραμμίζουν ότι η στήριξη των οικονομιών θα συνεχιστεί έως ώτου επανέλθει πλήρως η οικονομική ανάκαμψη.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιβεβαιώνει την ανάγκη να χαραχθούν συντονισμένες στρατηγικές εξόδου από τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας, στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Εξάλλου,το θέμα των κλιματικών αλλαγών θα απασχολήσει σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας.

Oι "27" καλούνται να αποφασίσουν για το ύψος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές αερίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την περίοδο 2010-2012 οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να βοηθηθούν από τις αναπτυγμένες, με περίπου 5 έως 7 δισ. Ευρώ, ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα