Κέρδη σε όλους τους κλάδους

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Ανάκαμψη των μετοχών και του δολαρίου έφεραν τα απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, όπως η συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος και η υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλά ενός έτους. Πετρέλαιο και χρυσός παρέμειναν αντιθέτως σε τροχιά πτώσης.

Στη Wall Street τα κέρδη διαχέονταν σε όλους τους κλάδους. Ωθηση στο δείκτη Dow Jones έδωσαν κολοσσοί διαφόρων δραστηριοτήτων από την Coca-Cola και τη Walt Disney έως την Caterpillar και την Alcoa, ενώ και στον S&P 500 και οι δέκα κλάδοι βρίσκονταν έστω και οριακά σε θετικό έδαφος.

Στην Ευρώπη έπειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 επανήλθε σε τροχιά ανόδου. Ενισχύθηκε 1% και τερμάτισε στις 1.004,90 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσήλκυσαν για άλλη μία φορά και οι λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν μεγάλοι όμιλοι εξόρυξης μετάλλων.

Εντυπωσιακή ήταν, εν τω μεταξύ, η μεταστροφή του κλίματος στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι, με το γενικό δείκτη να κάνει άλμα 7%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ανέκτησε έδαφος έναντι του ευρώ και του γιεν. Η ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος είχε ως αποτέλεσμα ο χρυσός να υποχωρήσει στα 1.123 δολ. η ουγκιά και το αργό να διολισθήσει κοντά στα 70 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα