Συνεχίζεται η άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 10:59

Με άνοδο άνοιξε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η οικονομία στον απόηχο δημοσιευμάτων για παρουσίαση νέου πακέτου μέτρων στήριξης την επόμενη εβδομάδα.

«Θα ήμασταν επιφυλακτικοί με τη χθεσινή ισχυρή ανάκαμψη, καθώς το κλίμα παραμένει εύθραυστο. Από την άλλη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι απώλειες των τελευταίων ημερών αποκάλυψαν κάποια ελκυστικά σημεία εισόδου», ανέφερε η IBG στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:57), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,9% στις 2.256,16 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 44,59 εκατ. ευρώ. Χθες, έκλεισε με κέρδη 5,15% χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων (+7,31%).

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους, με τον τραπεζικό δείκτη να συνεχίζει το ράλι, παρουσιάζοντας άνοδο 3,42%. Κέρδη άνω του 3% καταγράφουν οι μετοχές των Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου.

¶νοδο της τάξης του 3,25% σημειώνει και ο τίτλος της ΔΕΗ, μετά τις δηλώσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ότι η επιχείρηση θα πρέπει να πληρώσει 1,3 δισ. ευρώ για εκπομπές ρύπων το 2013.

Σε ακρόασή του σε επιτροπή της Βουλής, ο Ζερβός είπε ότι ο λιγνίτης θα παραμείνει το βασικό καύσιμο της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια, αλλά ο ίδιος θα επιδιώξει να επιταχύνει την στροφή της εταιρίας σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Συνολικά 80 μετοχές ενισχύονται, 11 μετοχές υποχωρούν και 10 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα