Πάνω από τα 71 δολ. η τιμή του αργού

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 13:12

Στήριξη στην αγορά πετρελαίου παρείχαν και οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάκαμψης, παρόλο που το δολάριο σταθεροποιείτο.

Πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται σήμερα η τιμή του αργού, έπειτα από επτά πτωτικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2007, υποδεικνύοντας επιστροφή σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μετά τα τεράστια πακέτα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση.

Στήριξη στην αγορά πετρελαίου παρείχαν και οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάκαμψης, παρόλο που το δολάριο σταθεροποιείτο. Όπως ανακοινώθηκε χθες, το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ μειώθηκε 7,6% στα 32.9 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο.

Στις 12:44 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο 53 σεντς στα 71,07 δολάρια το βαρέλι. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 59 σεντς στα 72,45 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα