«Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα»

Συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο BBC
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 10:21
UPD:10:33

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωζώνης επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο BBC.

«Η Ελλάδα δεν είναι η επόμενη Ισλανδία ή το επόμενο Ντουμπάι. Η Ελλάδα είναι ένα αξιόπιστο κράτος, είναι ένα μέλος της ΕΕ και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχει μια κυβέρνηση η οποία κάνει αυτό πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο BBC Radio 4.

Η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει την πολύ σοβαρή δημοσιονομική κατάσταση. Το κάνει αυτό με έναν προϋπολογισμό, ο οποίος μειώνει το έλλειμμα κατά περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση σκοπεύει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία περικόπτουν τις δαπάνες και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα, ενώ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων που σχετίζονται με το φορολογικό σύστημα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα αξίζει μια θέση στην Ευρωζώνη. «Σίγουρα η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις. Να σας υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη με έλλειμμα αυτού του μεγέθους», παρατήρησε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα