Νέο επενδυτικό πρόγραμμα καταρτίζει ο ΟΛΠ

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 18:53

Την επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα και την είσοδο ορκωτού λογιστή στο ΝΑΤ προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ και εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε, σημείωσε πως ο ΟΛΠ καταρτίζει νέο επενδυτικό πρόγραμμα ώστε να ξαναβρεί το λιμάνι του Πειραιά τη θέση του στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε πως οι διοικήσεις του ΟΛΠ και των σωματείων των εργαζομένων έχουν συντάξει πρακτικό συμφωνίας, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση του υπουργείου Οικονομίας, ΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φορολογικά προνόμια που έχουν οι Κινέζοι.

Για την ακτοπλοΐα η υπουργός επισήμανε ότι στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ υπάρχουν δράσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια. Μέσω του ΕΣΠΑ πρόσθεσε θα μειώσουμε το κόστος των θαλασσίων συγκοινωνιών στις άγονες γραμμές. Επίσης ανέφερε ότι η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να επιδοτηθούν τα εισιτήρια είτε η κατασκευή πλοίων. Εμείς υπογράμμισε η κ. Κατσέλη στρεφόμαστε στην κατασκευή πλοίων ώστε να στηρίζουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τον νόμο Παπουτσή, ανέφερε ότι είναι καλός, σημείωσε όμως ότι πρέπει να επαναξιολογηθεί γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για την ποντοπόρο ναυτιλία η υπουργός τόνισε ότι πρέπει να ενδυναμωθεί και να στηριχθεί η ελληνική σημαία γιατί είναι εθνικό ζήτημα.

Τέλος, για το ΝΑΤ η κ. Κατσέλη είπε ότι πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. Γνωστοποίησε πως θα μπει ορκωτός λογιστής και θα κλείσουν τα βιβλία, τονίζοντας πως στόχος είναι η σύγχρονη και σωστή διαχείριση του ταμείου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα