Wells Fargo: Προς αποπληρωμή κρατικών κεφαλαίων

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 09:35
UPD:09:42

Αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 10,4 δισ. δολάρια μέσω πώλησης μετοχών ανακοίνωσε η Wells Fargo, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιστρέψει στο κράτος κεφάλαια που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος TARP.

Η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να αποπληρώσει το σύνολο των 25 δισ. δολαρίων που έλαβε την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η έξοδος από το TARP τη βάζει στη λίστα με τις μεγάλες τράπεζες – όπως η Bank of America, η JPMorgan Chase & Co. και η Citigroup – που αποφασίζουν να επιστρέψουν κεφάλαια στο αμερικανικό δημόσιο.

Οι μετοχές της Wells Fargo, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, αυξήθηκαν χθες στις μετασυνεδριακές συναλλαγές κατά 8 σεντς στα 25,49 δολάρια.

«Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε πλήρως τα κεφάλαια που λάβαμε μέσω TARP με ένα τρόπο ο οποίος θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Αμερικανού φορολογούμενου καθώς και των πελατών μας, των υπαλλήλων και των επενδυτών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Τζον Σταμπφ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα