Τη σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων προανήγγειλε ο Γ. Ανωμερίτης

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 20:37

Τη θεσμοθέτηση Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, η οποία θα ελέγχει όλα τα θέματα που προκύπτουν μεταξύ των διαφορετικών καθεστώτων λιμενικών υπηρεσιών, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 365 λιμάνια, από τα οποία τα 43 είναι ιδιωτικά, προανήγγειλε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης.

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους λιμενεργάτες ο κ. Ανωμερίτης σημείωσε επίσης ότι παρελήφθη η μελέτη της ΕΤΕ, η οποία αναφέρεται σε θέματα ανάπτυξης των λιμανιών και το περιεχόμενο της θα αξιοποιηθεί παράλληλα με προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πολιτική στον τομέα των λιμανιών, πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης, η οποία, όπως ανέφερε, δεν έχει καμία σχέση με τα δεδομένα του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων στον Οργανισμό ο πρόεδρος του ΟΛΠ επεσήμανε ότι το κόστος της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ στην περίπτωση που ασκήσουν το δικαίωμα όλα τα άτομα που έχουν προβλεφθεί.

Επέκρινε δε την προηγούμενη διοίκηση και κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της εθελούσιας εξόδου έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από το μεγάλο μέτοχο, όπως έγινε στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα