Στα υψηλά επτά εβδομάδων έκλεισε ο Nikkei

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:37

¶νοδο 0,9% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλά επτά εβδομάδων. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις τραπεζικές μετοχές, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei ότι οι διεθνείς εποπτικές αρχές του κλάδου εξετάζουν το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εφαρμογή των νέων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας.

Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών ακινήτων χάρη στη διάχυτη αισιοδοξία ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν το δανεισμό τους προς τον κλάδο σε περίπτωση που αναβληθεί η εφαρμογή των αυστηρότερων κανονισμών.

«Εάν το δημοσίευμα της Nikkei επαληθευτεί, η κάλυψη των ανοιχτών θέσεων στις τράπεζες θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη. Οι κεφαλαιακοί δείκτες των ιαπωνικών τραπεζών κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τις αυξήσεις κεφαλαίων έχουν επιφέρει πλήγμα στον κλάδο», σχολιάζει ο Σοϊκίρο Μόνζι, κορυφαίο στέλεχος της Daiwa SB Investments.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei ανήλθε στις 10.177,41 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης έκλεισε στις 898,29 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα