Ορεξη για ρίσκο

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Μια σειρά από ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και πληροφορίες ότι οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν στις τράπεζες περίοδο χάριτος για την εφαρμογή των νέων αυστηρότερων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας λειτούργησαν σαν τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών, που άλλωστε θεωρούσαν από νωρίς δεδομένο ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα.

Με την όρεξη για ρίσκο να ανοίγει, μετοχές, πετρέλαιο και μέταλλα κινήθηκαν ανοδικά, ενώ σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε και πάλι το δολάριο.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των ευρωπαϊκών μετοχών ενισχύθηκε 1,1% με τους τίτλους των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι τίτλοι μεγάλων πετρελαιοβιομηχανιών και μεταλλευτικών επιχειρήσεων, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του αργού πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, καθώς και το μίνι ράλι στις τιμές των βασικών μετάλλων.

Συγκρατημένη άνοδο της τάξης του 0,5% κατέγραφαν οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της Wall Street εν αναμονή και της συνοδευτικής ανακοίνωσης της απόφαση της Fed.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γιεν. Εντυπωσιακή ήταν, εν τω μεταξύ, η άνοδος της στερλίνας, η οποία εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάρκεια ενός μηνός έναντι του ευρώ και καλαθιού νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα