Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 06:02
UPD:06:18

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Νοέμβριο, εν μέσω ανησυχιών ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο και η FedEx Corp. προέβλεψε που διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στις 117, 74 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίδιες μετοχές που τον αποτελούν να σημειώνουν κέρδη και απώλειες. Ο δείκτης τις πέντε τελευταίες ημέρες υποχώρησε 1,5%, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες από την εβδομάδα που έληξε στις 27 Νοεμβρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια.

Ο Shanghai Composite Index στην Κίνα οδήγησε τις απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε επίσης απώλειες 1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 υποχώρησε 1,2% - τα μέγιστα σε τρεις εβδομάδες, μετά την πώληση μετοχών της Citigroup Inc. με έκπτωση και την ανακοίνωση της FedEx, της δεύτερης σε μέγεθος ταχυδρομικής εταιρείες των ΗΠΑ, ότι τα κέρδη της το τρίμηνο που λήγει τον Φεβρουάριο θα κυμανθούν από 50 έως 70 σεντς ανά μετοχή έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 84 σεντς ανά μετοχή.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει κάνει ράλι 32%, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2003. Η άνοδος υπερβαίνει την αντίστοιχη του 21% του δείκτη S&P 500 των ΗΠΑ και του 25% που έχει σημειώσει ο ευρωπαϊκός Dow Jones Stoxx 600 Index.

Στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου υποχώρησε 2,2% χθες, τα μέγιστα από τις 30 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησαν 2,5%.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ έως τα 88,97 ανά γιέν από 90,09 γιέν στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της χθεσινής διαπραγμάτευσης στο Τόκιο. Το πιο αδύναμο δολάριο περιορίζει την αξία των πωλήσεων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν αυτές μετατρέπονται σε γιέν.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα