Εναλλακτικές λύσεις για τη χάραξη της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή Καϊάφα

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 14:28

Εναλλακτικές λύσεις για τη χάραξη του τμήματος Πύργος - Τσάκωνα της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα στην Ηλεία εξετάζει το ΥΠΕΚΑ. Εκπόνηση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο με αφορμή δημοσιεύματα για την προστατευόμενη περιοχή, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«- Το ΥΠΕΚΑ και το ΥΜΕΔ, έχουν συμμορφωθεί με την από 30.06.2008 προσωρινή διαταγή του ΣτΕ περί της αναστολής των εργασιών.

- Το ΥΜΕΔ και το ΥΠΕΚΑ συμφώνησαν να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Καϊάφα του τμήματος Πύργος - Τσακώνα της Ολυμπίας οδού. Κάθε εναλλακτική λύση θα συνοδεύεται από μία καταρχήν εκτίμηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων της στο περιβάλλον της περιοχής.

- Μετά τη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία εκπόνησης και υποβολής προς έγκριση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

- Η όποια απόφαση ληφθεί αφού ολοκληρωθούν οι προτάσεις για τις εναλλακτικές λύσεις και η νέα ΜΠΕ, θα ληφθεί σε άμεση συνεργασία και σε συμφωνία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα