Πίστωση χρόνου ζητά ο Πρωθυπουργός

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 15:04
UPD:17:42

Πίστωση χρόνου από τις εταιρείες αξιολόγησης και τους διεθνείς επενδυτές για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, ζήτησε χθες μιλώντας στο CNBC ο Πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε ένα χρονικό περιθώριο, ώστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά και να δούμε τα αποτελέσματα. Και θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο κ. Παπανδέου, πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα και εκτίμησε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.

«Θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν πρόκειται για εύκολα μέτρα. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι πολίτες περίμεναν να λάβουμε εύκολα μέτρα. Αναμένουν από μας να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις, και να τις πάρουμε τώρα, και με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο τα συμπτώματα, άλλα τη ρίζα του προβλήματος που τα προκαλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι χρειάζεται οι εταιρείες αξιολόγησης να μας δώσουν μια ανάσα», επανέλαβε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Να μας δώσουν το περιθώριο να τους αποδείξουμε ότι, ουσιαστικά μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη χώρα μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε».

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς τις παγκόσμιες αγορές ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει μια βιώσιμη Ελλάδα και μια κυβέρνηση που θα είναι έτοιμη να προβεί σε βαθύτερες αλλαγές, παρά να προβεί στη λήψη απλά κάποιων μέτρων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων για μερικούς μήνες, λύση που δεν είναι βιώσιμη».

«Σκληρά μέτρα με προστασία των λαϊκών στρωμάτων»

Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός έχει σχέδιο κι άνοιξε τον κοινωνικό διάλογο γιατί κανένα μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συνειδητή αποδοχή ή τη συνειδητή ανοχή των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Ερωτηθείς αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση, απάντησε ναι θα υπάρξουν σκληρά μέτρα, όμως παραμένουν σταθερές οι κατευθύνσεις της αναπτυξιακής προοπτικής και της προστασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και δεν θα θιγούν τα λαϊκά στρώματα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης στα μέσα του 2010 θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο δεν θα δοθούν αυξήσεις σε εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ στο δημόσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα