ΟΟΣΑ: Στα 22 δολ. το βαρέλι πετρελαίου το 2002

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2001 16:29

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα περί τα 22 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2002, πριν κινηθούν ανοδικά προς τα 25 δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ.

Στη δεύτερη εξαμηνιαία έκθεση του διεθνούς οργανισμού που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα σημειώσει μείωση συνεπεία της οικονομικής επιβράδυνσης. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι οι μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ από τις αρχές του χρόνου -οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 3,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως- δεν θα καταφέρουν ενδεχομένως να εμποδίσουν τις διεθνείς τιμές του αργού από το να παραμείνουν το 2002 πλησίον των κατώτατων ορίων της «ψαλίδας» που επιθυμεί ο ΟΠΕΚ (22 - 28 δολάρια το βαρέλι).

Η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε σήμερα αύξηση 49 σεντς ανά βαρέλι ή 2,7% στα 18,5 δολάρια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου. Σε ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδισε έως και 47 σεντς το βαρέλι (αύξηση 2,6% στα 18,9 δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα