«Οχι» σε νέους φόρους λέει το ΕΒΕΑ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 16:35

Οι εξαγγελίες για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος κινούνται σε γενικές γραμμές προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ωστόσο υπογράμμισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν πρέπει να συνοδευτεί από νέους φόρους.

«Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει για την ανάγκη της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής», παρατήρησε.

«Ωστόσο, το Ε.Β.Ε.Α. επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα έχει επισημάνει ότι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος δε θα πρέπει να συνοδευτεί, ιδιαίτερα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την εθνική μας οικονομία, από αυξήσεις υπαρχόντων φόρων, επαναφορά παλαιών ή καθιέρωση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχαλος συμπλήρωσε επίσης πως «το Ε.Β.Ε.Α. αναμένει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες την ολοκλήρωση του διαλόγου για το νέο φορολογικό νόμο και ευελπιστεί ότι η κυβέρνηση δε θα επιβαρύνει με ακόμη περισσότερους φόρους τους συνεπείς φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, από τις οποίες όλοι περιμένουμε να στηρίξουν την απασχόληση και την προσπάθεια ανάκαμψης».

«¶λλωστε, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υποστηρίζουν ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει κατά 70% από την περικοπή των κρατικών δαπανών και κατά 30% από την ενίσχυση των εσόδων», πρόσθεσε και κατέληξε: «Υπάρχουν τα περιθώρια για να γίνει αυτό και το ξέρουμε όλοι".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα