Λ. Κατσέλη: Η μείωση των μισθών δεν είναι βιώσιμη λύση

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009 12:39

Την αντίθεσή της στο μέτρο της μείωσης των μισθών επαναλαμβάνει η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί αποτελεσματική και βιώσιμη λύση.

«Αν μειώσουμε τη μισθολογική δαπάνη 500 εκατομμύρια ευρώ θα αφαιρέσουμε περίπου 1,5 δισ. ευρώ από την τελική ζήτηση», επισημαίνει η υπουργός σε συνέντευξή της στον «Κόσμο του Επενδυτή».

Εντωμεταξύ, ερωτηθείσα αν υπάρχουν δύο γραμμές στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, η κ. Κατσέλη απαντά: «Η γραμμή είναι μία και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά στο ΕΣΠΑ, υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και ότι οι πόροι θα διοχετευτούν σε νέα προγράμματα υψηλής προστιθέμενης αξίας και με σαφή προσανατολισμό στην περιφέρεια.

Στόχος της κυβέρνησης, τονίζει η υπουργός Οικονομίας, είναι το 2010 να διατεθούν 10,3 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκ των οποίων τα 7 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενες δαπάνες (ΕΣΠΑ) και 3,3 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα