Ο Προκόπης Παυλόπουλος για τον προϋπολογισμό του 2010

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 08:58

Με δύο ρήσεις του Σαίξπηρ «οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές» και «λόγια, λόγια, λόγια», ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος περιέγραψε την «ουσία του προϋπολογισμού», κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Οπως είπε, ο προϋπολογισμός αυτός έχει έναν ορίζοντα μόλις τριών μηνών και τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να μιλήσει για τα επώδυνα μέτρα που πρόκειται να πάρει, ενώ η σημερινή κατάσταση βαρύνεται από τις χρόνιες αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι όταν ο Κ. Καραμανλής μιλούσε ευθαρσώς και με παρρησία στον ελληνικό λαό για τις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε, ο κ. Παπανδρέου έλεγε «υπάρχουν χρήματα» και απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα είπε: «Βρείτε τώρα τη μαγική συνταγή των χρημάτων».

Ο πρώην υπουργός, με αφορμή τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, τόνισε ότι όλοι πρέπει να θέσουμε προ των ευθυνών της την ΕΕ, η οποία δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία να συμπεριφέρεται έτσι προς τον ταγό της Ορθοδοξίας και τη διεθνή κοινότητα, η οποία ψάχνει την πιο ψευδή αφορμή εναντίον της Ελλάδος, αλλά να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όταν η Τουρκία συμπεριφέρεται έτσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα