LSE: Εξαγορά του 60% της Turquoise

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 11:08

Στην εξαγορά του 60% της πλατφόρμας συναλλαγών Turquoise και ενσωμάτωσή της στη μονάδα Baikal ανακοίνωσε πως προχωρά η διαχειρίστρια εταιρεία του βρετανικού χρηματιστηρίου, London Stock Exchange Group.

Η Turquoise ιδρύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από εννέα από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο σε μια προσπάθεια να αναγκαστεί το χρηματιστήριο του Λονδίνου να μειώσει τις προμήθειές του.

Παρόλ’ αυτά, η διεθνής οικονομική κρίση δεν επέτρεψε στην πλατφόρμα να καταστεί κερδοφόρα, παρά το γεγονός ότι το μερίδιό της στην αγορά ξεπέρασε το 8%. Όπως παρατηρούν οι Financial Times, ο όγκος των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μειώθηκε, ενώ οι τράπεζες δεν επιθυμούσαν πλέον να χρηματοδοτήσουν την Turquoise.

Οι αρχικοί μέτοχοι της Turquoise ήταν η UBS, η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, η Credit Suisse, η BNP Paribas, η Société Générale, η Deutsche Bank, η Merrill Lynch και η Citi.

Εξαγοράζοντας το ποσοστό της πλατφόρμας, το LSE θα καταστεί ανταγωνιστικότερο έναντι του Euro-next και του Deutsche Borse. Πρόσφατα το γερμανικό χρηματιστήριο παρουσίασε την νέα πανευρωπαϊκή του πλατφόρμα, την Xetra International Markets, η οποία θα επεκταθεί την επόμενη χρονιά και στη Βρετανία.

Πηγές: Bloomberg, Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα