Στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο το spread

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 12:31
UPD:12:57

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο διευρύνθηκε σήμερα το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, εν μέσω ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διευρύνονταν κατά 15 μονάδες βάσης, συγκριτικά με την Παρασκευή, στις 278 μονάδες βάσης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Fitch και η Standard & Poor's υποβάθμισαν την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την βαθμίδα A, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση εκτιμάται ότι θα προχωρήσει και η Moody's.

Οι συνθήκες στις αγορές πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουν οδηγήσει σε υπερβολική ίσως διεύρυνση του spread με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι το ελληνικό ομόλογο ίσως είναι υπερπουλημένο.

«Καθώς η ροή ειδήσεων βελτιώνεται, η νευρικότητα που επικρατεί για την Ελλάδα θα εξασθενεί. Εκτιμούμε ότι είναι, ή θα είναι σύντομα, η ώρα για αγορά ελληνικών ομολόγων», παρατηρεί η Societe Generale.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα