Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 13:26

Πτώση καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ προσφέρουν στήριγμα στο δολάριο.

Ο όγκος των συναλλαγών παραμένει πάντως περιορισμένος ενόψει της αργίας των Χριστουγέννων.

Το τελευταίο διάστημα το ευρώ βρίσκεται υπό πίεση, εν μέσω ανησυχιών για τη δημοσιονομική υγεία περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch και την Standard & Poor's.

Εντωμεταξύ, τα πρόσφατα ισχυρά οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ επανέφεραν τις εικασίες για ταχύτερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, σε σχέση με την Ευρώπη, βοηθώντας το δολάριο να διατηρήσει την ανοδική τάση του.

Σημαντικές απώλειες έναντι του ευρώ και του δολαρίου σημειώνει σήμερα το ελβετικό φράγκο, καθώς, σύμφωνα με traders, μια μεγάλη εντολή για αγορά φράγκων από εμπορική τράπεζα πυροδότησε εικασίες για επέμβαση της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε.

Στις 12:56 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4337 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,40 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα