Επαφές του προέδρου του ΧΑΑ με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2000 18:11

Διαδοχικές συναντήσεις με τους επενδυτικούς οίκους Schroder Salomon Smith Barney, Goldman Sachs International και Credit Suisse First Boston είχε στις 26 και 27 Οκτωβρίου στο Λονδίνο ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, κ. Παναγιώτης Αλεξάκης.

Οι παραπάνω επενδυτικοί οίκοι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΧΑΑ, τόνισαν την ανάγκη της έγκαιρης, αξιόπιστης και ισότιμης ενημέρωσης των επενδυτών, καθώς και την ανάγκη πραγματοποίησης τακτικών παρουσιάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από κάθε εισηγμένη εταιρεία ή από τον αντίστοιχο κλάδο.

Στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αλεξάκης συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και στο οποίο έγιναν σχετικές παρουσιάσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς, κ. Σταύρο Θωμαδάκη, και τον πρόεδρο της Π&Κ Χρηματιστηριακής, ενός εκ των χορηγών της εκδήλωσης, κ. Λ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΧΑΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Ν.Υόρκης (NYSE) κ. R.Grasso, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Αλεξάκη να συμμετάσχει σε εκδήλωση που θα οργανώσει το ΧΑΑ στις αρχές Ιουνίου του επόμενου έτους με την ευκαιρία της αναβάθμισης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται, ότι στην εκδήλωση αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν και ο πρόεδρος του Euronext και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χρηματιστηρίων, κ. Ζ.Φ. Θεοντόρ, καθώς και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης και της Παγκόσμιας Ενωσης Χρηματιστηρίων, κ. Α. Ζόιντο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα