Πρεμιέρα διαλόγου για το Φορολογικό

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 10:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πρεμιέρα σήμερα του διαλόγου για το Φορολογικό, μια διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και η κατάληξή της θα είναι η κατάρτιση του νομοσχεδίου το Μάρτιο.

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει για πρώτη φορά η Κεντρική Ομάδα Συντονισμού του Διαλόγου για τη Μεταρρύθμιση του Φορολογικού Συστήματος, στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΟΙΚ (Νίκης 5-7), υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και θα δώσει τις βασικές κατευθύνσεις του διαλόγου. Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι 28 φορέων, που θα συμμετέχουν επίσης και στις υποεπιτροπές που θα συσταθούν.

Ο συντονισμός του διαλόγου θα γίνεται από την ομάδα οργάνωσης του διαλόγου, στην οποία συμμετέχουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς ο κ. Πλασκοβίτης, ο γ.γ. του υπουργείου, ο κ. Γεωργακόπουλος, γενικός γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και ο κ. Σπινέλλης, γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ομάδες εργασίας θα είναι 11 και το μέγεθός τους, θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον των φορέων, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι ευέλικτες ομάδες.

Στο διαδίκτυο

Επίσης, αύριο, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας και παράλληλα ανεβαίνει στο διαδίκτυο το πλαίσιο, επί του οποίου οι πολίτες μπορούν να σχολιάσουν και να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις.

Η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης μέσω του ίντερνετ θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ η επεξεργασία των προτάσεων με τις ομάδες εργασίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Ακόμα, η νομοπαρασκευαστική διαδικασία, ξεκινάει παράλληλα, ώστε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχει τελειώσει η νομοπαρασκευαστική διεργασία.

Στόχος είναι στα μέσα Φεβρουαρίου να είναι το σχέδιο νόμου αναρτημένο στο Διαδίκτυο για σχόλια και παρατηρήσεις, έτσι ώστε στο δεύτερο 15ήμερο του Φεβρουαρίου να γίνει η διαδικασία διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου και τέλος Φεβρουαρίου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή, έτσι ώστε να ψηφιστεί το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα