Στο Μαρούσι το πρώτο Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών

Εγκαίνια από τη Λ. Κατσέλη
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 15:04
UPD:15:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών (info -Kiosk), το οποίο έχει εγκατασταθεί στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μαρούσι εγκαινίασε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου συλλογής επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών.

Λ. Κατσέλη: Κλειδί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η σωστή πληροφόρηση του καταναλωτή

Λ. Κατσέλη: Κλειδί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η σωστή πληροφόρηση του καταναλωτή

Εγκαινιάζοντας το info Kiosk, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για το πρώτο από τα 10 ηλεκτρονικά περίπτερα πληροφόρησης εξωτερικού χώρου τα οποία θα λειτουργήσουν σε Δήμους της χώρας μας για την απευθείας πληροφόρηση του κοινού σε σχέση με τις τιμές ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών.

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας την υπουργό σημείωσε ότι «το παρατηρητήριο τιμών είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερα τις επιλογές τους».

Kαλωσόρισμα αλλά και επικρίσεις από τη ΝΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καλωσόρισε την την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ένα έργο που σχεδιάστηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και χαιρόμαστε που το αγκάλιασε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Χατζηδάκης επέκρινε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία σε ό,τι αφορά προεκλογική της δέσμευση για την ακρίβεια, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είχε διαβεβαιώσει πως έχει τον τρόπο να ρίξει τις τιμές των βασικών αγαθών κατά 10% μέσα σε ένα μήνα». «Είναι προφανές πως πρόκειται για άλλη μια υπόσχεση που δεν υλοποιείται. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως η προσπάθεια εναντίον της ακρίβειας θα γίνει με σύγχρονους, ρεαλιστικούς και ευρωπαϊκούς όρους» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα