Πάνω από τα 74 δολ. το αργό

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 06:44
UPD:06:49

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων αναρριχήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη καθώς τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τα αποθέματα καυσίμων σηματοδότησαν την ανάκαμψη των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε πάνω από τα 74 δολ. το βαρέλι χθες μετά την έκθεση της National Association of Realtors για τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο οι οποίες αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2007, καταδεικνύοντας ότι ο κλάδος στο μέσον της ύφεσης έχει σταθεροποιηθεί. Αλλη έκθεση, από το American Petroleum Institute έδειξε ότι τα αποθέματα του αργού και των διϋλισμένων καυσίμων στη χώρα, μειώθηκαν.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 74,42 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:49 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια του καυσίμου έκλεισαν στα 74,40 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Δεκεμβρίου. Κλειστές θα είναι οι αγορές στις 25 Δεκεμβρίου για τα Χριστούγεννα και την 1η Ιανουαρίου, του Νέου Ετους.

Το μπρεντ για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 73,40 δολ. το βαρέλι στo ICE Futures Europe του Λονδίνου, 6 σεντς χαμηλότερα, στις 10:48 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 47 σεντς, ποσοστό 0,6%, κλείνοντας στα 73,46 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα