Frigoglass: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Universal Nolin

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 09:23
UPD:09:26

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "Universal Nolin Company LLC" με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Frigoglass. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 11,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού.

Όπως σημειώνει η Frigoglass, το ανωτέρω ποσό θα προέλθει από υφιστάμενες πηγές χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η εξαγορά αυτή αναμένεται να συμβάλει θετικά στην κερδοφορία της Frigoglass κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους πλήρους ενοποίησης, ενώ θα προσθέσει στις πωλήσεις της εταιρείας - με βάση τις αναμενόμενες πωλήσεις της το 2009 - περίπου 13.686.000 ευρώ.

Η εξαγοραζόμενη εταιρεία εδρεύει στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας και κατασκευάζει πλήρη σειρά προϊόντων επαγγελματικής ψύξης. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητά της ανέρχεται σε περίπου 50.000 ψυγεία, ενώ οι εγκαταστάσεις της καλύπτουν έκταση 32.000 τ.μ.

Το 2009, οι πωλήσεις της αναμένεται να ανέλθουν σε 20 εκατ. δολάρια, με πελατολόγιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Dr Pepper Snapple Group, την Coca-Cola και την Pepsi. Η Universal Nolin Company LLC δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008, με την απόκτηση του κλάδου επαγγελματικής ψύξης της Beverage Air.

Τα βασικά στελέχη της διοίκησης, που προέρχονται από την Beverage Air και διαθέτουν σημαντική εμπειρία στο χώρο της επαγγελματικής ψύξης, θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία. Η γκάμα των παραγόμενων προϊόντων θα εμπλουτισθεί περαιτέρω με τα προϊόντα της Frigoglass, που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των εμφιαλωτών σε διαφορετικά κανάλια διανομής.

Με τη νέα αυτή εξαγορά, η Frigoglass επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στις πέντε ηπείρους με μονάδες παραγωγής στη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ινδία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα