Moody's: Υποβάθμιση των τίτλων ABS της Titlos plc

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 14:15

Σε νέα υποβάθμιση προχώρησε σήμερα ο οίκος Moody's, ο οποίος κατέταξε τους τίτλους της εταιρείας Titlos plc στην κατηγορία Α2 από Α1.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του διεθνούς οίκου αξιολόγησης είναι απόρροια της χθεσινής υποβάθμισης του χρέους του ελληνικού δημοσίου σε εγχώριο και ξένο νόμισμα στο Α2 από Α1. Η βαθμολόγηση της συναλλαγής της Titlos συνδέεται στη βάση «εάν προς ένα» με την ελληνική κυβέρνηση.

Η εν λόγω συναλλαγή της Titlos plc που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο 2009 και πρόκειται για τιτλοποίηση μιας συμφωνίας ανταλλαγής ( η «Hellenic Swap») η οποία είχε αρχικά συναφθεί μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο εκδότης βασίζεται στα ποσά που υποχρεούται να του καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με το Hellenic Swap προκειμένου να καταβάλει τα ποσά που γίνονται απαιτητά βάσει των τίτλων.

Ο εκδότης είναι επίσης συμβαλλόμενος σε δύο ακόμη συμφωνίες ανταλλαγής («NBG Swaps»), τις οποίες έχει συνάψει η Εθνική Τράπεζα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις καταβολές τόκων που ορίζει το Hellenic Swap και να εξοφλήσει το κεφάλαιο που καθίσταται απαιτητό βάσει των τίτλων.

Η Titlos plc είναι Εταιρεία Ειδικού Σκοπού η οποία ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό την τιτλοποίηση δανείων του Ελληνικού Δημοσίου και στην οποία βασικός δικαιούχος είναι η Εθνική Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα