Σε... διακοπές οι επενδυτές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τις συνεδριάσεις στις διεθνείς αγορές μετοχών χαρακτήρισε ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και τα συγκρατημένα κέρδη.

Πιο θετικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 0,2%, σκαρφαλώνοντας έτσι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μήνες. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών, αλλά και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων στην άνοδο των τιμών βασικών μετάλλων, όπως ο χαλκός.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών πυροδότησαν ανησυχίες για τη δυναμική της ανάκαμψης και έριξαν τη σκιά τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αν και κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης φλέρταραν με υψηλά 15 μηνών, στη συνέχεια βρέθηκαν να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Σημαντική άνοδο παρουσίαζε πάντως ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, χάρη σε καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου από τις εταιρείες Micron Technology και Red Hat.

Σημαντικά κέρδη είχαν οι τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό στη Νέα Υόρκη αναρριχήθηκε πάνω από τα 76 δολάρια το βαρέλι. Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, ενώ έχασε έδαφος και έναντι του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα