Telefonica: Εξαγορά της Jajah έναντι 207 εκατ. δολ.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 10:17

Στην εξαγορά της εταιρείας Jajah προχώρησε η ισπανική Telefonica έναντι τιμήματος 207 εκατ. δολαρίων, σε μια συναλλαγή αποκλειστικά σε μετρητά.

Όπως παρατηρούν οι Financial Times, η συμφωνία είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με την εξαγορά του Skype από το eBay το 2005 (3,9 δισ. δολ.), ωστόσο υπερέχει της συμφωνίας της Google να εξαγοράσει την GrandCentral το 2007, η αξία της οποίας φημολογείται ότι έφτασε τα 50 εκατ. δολάρια.

Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Jajah, Τρέβορ Χίλι, η εξαγορά της εταιρείας από την Telefonica δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλους πελάτες στο μέλλον. «Πιθανόν να υπάρξει μια κατάσταση στην οποία θα προσφέρουμε τα δικά μας προϊόντα πρώτα για την Telefonica, αλλά υπάρχουν και άλλοι πελάτες ανά τον κόσμο στους οποίους θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας», δήλωσε.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες ότι η Jajah είχε αποτελέσει στόχο εξαγοράς και της Microsoft, διευκρινίζοντας ότι η μοναδική εταιρεία με την οποία είχε συνομιλίες ήταν η Telefonica.

Η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στο Σίλικον Βάλεϊ, ενώ στη θέση του θα παραμείνει και ο Χίλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα