Αegean Wind: Δύο οι αγνοούμενοι

Εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμα ναυτικός
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009 13:11
UPD:15:42

Η σoρός ενός ακόμα Φιλιππινέζου ναυτικού του ελληνικού φορτηγού πλοίου Aegean Wind βρέθηκε σήμερα το πρωί από τα σωστικά συνεργεία. Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, Αtlantic Bulk Carriers, νωρίς σήμερα το πρωί ανευρέθη η σoρός ενός ακόμη Φιλιπινέζου ναυτικού, μετά τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων και δύο Φιλιππινέζων ναυτικών. «Η τύχη ακόμη τριών ναυτικών μας αγνοείται, ενώ η έρευνα συνεχίζεται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι σήμερα το πρωί, στις 08:30 ώρα Ελλάδος, το ρυμουλκό «London» αφίχθη στην περιοχή που βρίσκεται το «Aegean Wind» και είναι σε ετοιμότητα να παράσχει προσήκουσα βοήθεια.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο εντοπισμός του πτώματος ενός ακόμα αλλοδαπού ναυτικού του φορτηγού πλοίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο εναπομείναντες ναυτικούς.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Βενεζουέλα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των Ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειές τους».

Tη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών ναυτεργατών του Aegean Wind, εξέφρασε και το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των εργαζομένων που άδικα έχασαν της ζωή τους θυσία στο βωμό της αύξησης των κερδών εφοπλιστών και βιομηχάνων».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι απαράδεκτο πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση, με τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού, ουσιαστικά να αθωώνει την εταιρεία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα. Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, εκτός από τη μείωση των μισθών και την περικοπή στοιχειωδών δικαιωμάτων, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα