Aνοδικά κινείται το δολάριο

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 06:31

Ανοδικά για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες έναντι του γιέν κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ εν μέσω εικασιών ότι οι αμερικανικές εταιρείας φέρνουν στη χώρα τα κέρδη που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό πριν τελειώσει το έτος.

Επίσης το δολάριο κινήθηκε ανοδικά εν μέσω προσδοκιών ότι αυριανές εκθέσεις θα δείξουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακάμπτει, στηρίζοντας την πιθανότητα για την Federal Reserve να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στήριξης. Το γιέν κινήθηκε πτωτικά έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων καθώς οι ασιατικές μετοχές κινήθηκα ανοδικά μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό έξι μηνών τον Νοέμβριο, περιορίζοντας τη ζήτηση για το νόμισμα ως εξασφάλιση.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στα 91,49 γιέν στις 12:15 μ.μ. στο Τόκιο από 91,30 γιέν που ήταν στις 25 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,4393 ανά ευρώ από 1,4411 που ήταν στις 25 Δεκεμβρίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 131,69 γιέν από 131,64 γιέν.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε 2,6% τον μήνα που πέρασε μετά την άνοδό της 0,5% τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου στο Τόκιο.

Οι εξαγωγές στην Κίνα και την Ασία αυξήθηκαν τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών την εβδομάδα που πέρασε. Οι εξαγωγές στην Ασία αυξήθηκαν 4,7% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν 7,8%.

Στο Χρηματιστήριο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,1% και ο MSCI Asia-Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε άνοδο 0,9%. Τα επιτόκια στην Ιαπωνία είναι στο 0,1% και στην Αυστραλία στο 3,75%, προσελκύοντας επενδυτές για τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους του Νοτίου Ειρηνικού.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα