Βουλγαρία: Αναθερμάνθηκε η αγορά κατοικιών το Νοέμβριο

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 10:23

Το επίπεδο των ενοικίων κατοικιών στη Σόφια το Νοέμβριο αυξήθηκε μεταξύ 3 και 5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Adres.

«Ο ευρύς κοινωνικός διάλογος για το θέμα οδήγησε μέρος των πωλητών να ζητήσουν αύξηση των τιμών, καθώς πιστεύουν πως τα άτομα με διαθέσιμους πόρους θα προχωρήσουν στη σύναψη συμφωνιών με κάθε τίμημα, πιεζόμενοι από το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τα τέλη του έτους», υποστηρίζει η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας, κα Τσβετελίνα Τάσεβα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών είναι πεπεισμένο πως τα επίπεδα των τιμών θα συνεχίσουν να υποχωρούν, με αποτέλεσμα να αναβάλουν για μήνες την τελική απόφαση για την σύναψη σχετικής συμφωνίας.

Βάσει των εκτιμήσεων της Adres η μεγαλύτερη ζήτηση για την αγορά κατοικίας επικεντρώνεται στις μικρές κατοικίες με χαμηλές δαπάνες συντήρησης. Το μεγαλύτερο μέρος των συμφωνιών αγοραπωλησίας (36% του συνόλου) αναφέρεται σε γκαρσονιέρες και ακολουθούν τα διαμερίσματα ενός δωματίου (28%).

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα